Hoe word je geholpen?

Op deze pagina vind je de route die je gaat afleggen als je je aanmeldt bij Mental Wealth. Deze route kan zo kort en zo lang zijn als je wilt, afhankelijk van wanneer jij tevreden bent met het resultaat. Klik op de verschillende fases voor meer informatie.

Het behandeltraject

Wil je eens kennis maken?

 

Een eerste afspraak maken is altijd vrijblijvend. Naar contact.

1. Aanmelding

Aanmelden kan via het contactformulier op de contactpagina of door te bellen of mailen. Na de aanmelding nemen wij contact met je op om kort kennis te maken en om een eerste afspraak in te plannen.

2. Intake

In de intake vertel je waar je voor komt en stel ik vragen om meer te weten te komen over jou, jouw leven, klachten en wensen voor de begeleiding/behandeling. Ook staat kennismaken centraal. Ten slotte worden er vervolgafspraken ingepland.

3. Start behandeling

Zodra de behandelaar genoeg informatie heeft, stelt zij een behandelplan op. Hierin staat een korte beschrijving van jouw klachten en het resultaat dat je graag zou willen bereiken (hulpvraag en doel). Het behandelplan is een dynamisch document dat tussentijds altijd gewijzigd kan worden. Nadat jij akkoord hebt gegeven op het behandelplan, gaan we aan de slag.

In het begin van de behandeling speelt kennismaken nog altijd een rol, omdat een goede relatie de basis vormt van een goede behandeling. Tijdens de behandeling gaan we dieper in op de klachten waarmee jij je hebt aangemeld. Je krijgt meer inzicht in de klachten en leert hoe je hier beter mee kunt omgaan. Bij Mental Wealth maken we gebruik van verschillende gespreks- en behandeltechnieken. Als je creatief bent ingesteld, kunnen er ook creatieve manieren ingezet worden tijden de behandeling. Hierbij kun je denken aan samen oefenen van nieuw gedrag in een veilige omgeving of het gebruiken van schilderen en muziek om bezig te zijn met jouw mentale gezondheid.

Onze taak is om niet te oordelen en om jou te geven wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Soms zal de behandelaar jou volgen, soms zal die jou confronteren of wijzen op de pijnlijke plek. Wij zullen ons vooral inzetten om jou inzicht te geven in jouw eigen mentale gezondheid. Zo blijf je ook buiten de contactmomenten bezig met jouw proces. Wij zullen buiten die momenten om ook  zichtbaar blijven voor jou. Denk aan sociale media, e-mail en whatsapp-contact en telefonische ondersteuning waar jij dit nodig hebt.

4. Tussenevaluatie

Tijdens de tussenevaluatie kijken we hoe de behandeling verloopt. Hoe staat het met jouw doel(en)? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Ben je tevreden over de behandeling? Moeten er doelen en/of hulpvragen toegevoegd worden aan het behandelplan? Ook kijken we vooruit. We maken een inschatting van de resterende duur van de behandeling en bepalen wanneer de afbouwfase wordt gestart. Ten slotte worden er vervolgafspraken ingepland.

5. Afbouwfase

In de afbouwfase neemt de frequentie van het aantal behandelingen af. Vaak is de afbouwfase bereikt, als je voldoende hebt geleerd om weer zelfstandig verder te kunnen. Dit wordt meestal ervaren als een spannende fase. Daarom blijven we elkaar om de zoveel tijd zien, bijvoorbeeld één keer per maand.

6. Einde behandeling

Het eindpunt van de behandeling bepalen wij samen. Tijdens de laatste sessie kijken we terug op jouw behandeling. Hoe heb je het ervaren? Welke groei heb je doorgemaakt? Hoe kijk je naar de toekomst? Ten slotte bepalen we of je nog eens terugkomt voor een follow-up of met een strippenkaart. De behandeling is afgerond!

7. Follow-up of strippenkaart

Sommige cliënten vinden het fijn om na een aantal maanden terug te komen om weer even “in te checken” hoe het met hen gaat. Dit noemen we een follow-up-sessie. Anderen vinden het fijn om gebruik te maken van een strippenkaart; een denkbeeldige kaart waarop een aantal sessies staan die je kunt inzetten wanneer je wilt. Cliënten ervaren dit vaak als prettig. Wanneer je het weer alleen moet doen, je altijd weet dat je weer bij ons terecht kunt. Het aantal sessies van de strippenkaart bepalen we samen. 

Samen jouw mentale gezondheid toekomstgericht verbeteren

06 - 28 42 81 56

claudia@mentalwealthpraktijk.nl

Leidse Rijn 15, 3454 PZ Utrecht - De Meern